4.00
(1 Rating)

Közösségi Média Menedzser Felnőttképzés

Kívánságlista Share
Share Course
Page Link
Share On Social Media

A tanfolyamról

Üdvözöllek a Közösségi Média Menedzser (KMM) online videós képzésen.

Kérlek engedd meg, hogy az alábbi videóban bemutassam, hogy mit fogsz megtanulni a képzésen, és hogyan végezd, hogy a legtöbb tudást hasznosítani tudd.

A Közösségi Média Menedzser képzés két szinten tanulható, két külön tanfolyam, így a hivatalos tanúsítványt is megszerezheted akár mindkét képzésről. Az első tanfolyam a „Közösségi Média Menedzser Alapképzés”, ezt lehetett külön vásárolni is, vagyis lehet, hogy csak ezt végzed el. Illetve van egy másik szint, a „Közösségi Média Menedzser Haladó Képzés”, mely teljes egészében tartalmazza az Közösségi Média Menedzser Alapképzést is.

Az első képzés tehát a Közösségi Média Menedzser Alapképzés, ennek az anyagain fogsz először végigmenni, ezt fogod megtanulni.

A képzés célja

A Honlapra Fel! Közösségi Média Menedzser képzés célja, hogy megismerd a sikeres közösségi média kommunikációt valamint a legelterjedtebb közösségi média csatornákat, és a gyakorlatban képes legyél bármely területen sikeres közösségi média tevékenységet végezni.

Fontos

A közösségi média területén minden a tapasztalatra épül. Fogsz sok olyan dolgot hallani, ami ellent mond annak, amit “mindenki tud”. Ezzel semmi gond nincs. Lehet azt alkalmazni, amit mindenki tud – de valószínűleg éppen azért vagy itt, mert nem olyan eredményt szeretnél, mint mindenki. A legtöbb esetben nem tapasztalatra, csak más okosságának a félreértett, félrefordított továbbadására épülnek tananyagok. Itt ilyen nincs. Lehet, hogy furcsa először, lehet, hogy dolgozni kell vele, de működik!

Vagyis nagyon fontos, hogy mindent próbálj ki a gyakorlatban, nézd meg, hogyan tudod alkalmazni, mit tudsz belőle hasznosítani, hogyan működik nálad. Ne hidd el, amit hallasz – még akkor sem, ha tőlem hallod. Próbáld ki, alkalmazd, és akkor hidd el, hogy működik, ha látod az eredményeket!

A te sikered a fontos!

Számomra az a fontos, hogy te sikeres legyél. Ehhez nagyon fontosak az alábbiak:

  • A videókkal mindenképpen sorrendben haladj. Még ha a cím alapján úgy is érzed, hogy ezt te már tudod, mindenképpen végezd el azt a anyagot is! Hátha kapsz egy-két jó ötletet, illetve ha később hivatkozok egy ott elhangzott gondolatra, akkor így te is tudni fogod, hogy miről beszélek.
  • Ha bárhol elakadsz, nem értesz valamit teljesen, akkor kérdezz. Nem az a lényeg, hogy végignézd a videókat, hanem hogy megértsd, hogyan tudod te ezt a saját honlapodra, blogodra alkalmazni, és elkezdd alkalmazni minél hamarabb. Minden videó alatt lesz lehetőség kérdezni, a hozzászólásoknál. Bármi kérdésed van, tedd fel, én és a kollégáim igyekszünk a segítségedre lenni!
  • Ennél a képzésnél különösen fontos, hogy a gyakorlatban is valósítsd meg, amit tőlem hallasz. Csak akkor fogod teljes mértékben megérteni, csak akkor fog összeállni a kép, és nem utolsósorban csak akkor fogsz bármilyen eredményt elérni, ha a gyakorlatba is átülteted, amit a képzésen tanulsz.
  • Mindkét képzés (a Közösségi Média Menedzser alapképzés és a Közösségi Média Menedzser haladó képzés) nagyobb blokkokra van felosztva, az ellenőrző feladatokat minden nagyobb blokk után megkapod. Te döntöd el, hogy ezeket folyamatosan megcsinálod és elküldöd nekünk, vagy pedig a végén csinálod meg egyben a feladatokat, és így küldöd el nekünk ellenőrzésre. Ami fontos, hogy a tanfolyam indulásától számítva 5 éven belül kell elküldened ezeket az anyagokat nekünk.
    FONTOS: A hivatalos tanúsítvány megszerzéséhez teljesítened kell az ellenőrző feladatokat!
  • Ehhez a képzéshez speciális Facebook csoport tagság is tartozik. Javaslom, hogy a stratégiaibb, átfogóbb kérdéseket ezekben a csoportokban tedd fel. Így lehetőséged van arra, hogy a területen dolgozó ügyfeleink gyakorlati tapasztalatukkal is segítsenek neked.
    Ha nem vagy még tag, jelöld a következő profilunkat: https://www.facebook.com/livia.honlaprafel.1
    (Erre csak azért van szükségünk, hogy hozzá tudjunk adni a zárt Facebook csoporthoz.)
  • FONTOS: A VIP klubba csak azok kerülnek be, akik a teljes tanfolyam árát kifizették.
    Részletfizetés esetén az utolsó részlet befizetése után válsz VIP taggá. A szakmai csoportokat az alábbi linkeken érheted el:

Sikeres tanulást, és eredményes közösségi média menedzser munkát kívánok!

Balázs

Show More

Tartalom

1. Értékesítési tölcsér

2. Közösségi média alapok
A következőkben meg fogunk nézni néhány olyan alapvető közösségi média igazságot, amik az én tapasztalatom szerint mindig, minden helyzetben működnek. Ezek nem konkrétan egy közösségi média csatornára vonatkoznak, és még kortól, időszaktól is függetlenek. Sokkal inkább általában érvényes kommunikációs tippekről van szó, amik akár most, akár később, bármilyen csatornán működni fognak. Ezek az alapok nagyon fontosak – sőt bizonyos esetekben akár fontosabbak, mint sok csatornaspecifikus konkrétum. Hiszen egy-egy csatorna felépítése változhat, új közösségi média felületek jöhetnek be, de az ember, a kommunikáció alapvetően ugyanaz marad. (Itt és a továbbiakban egy-egy csatornán egy konkrét közösségi média felületet értek. Tehát pl. a Facebook egy konkrét közösségi média csatorna, ugyanígy az Instagram, stb.)

3. Közösségi média tippek
A következőkben olyan tippeket fogunk nézni, amik általában a közösségi médiában működnek. Ezeket igyekeztem rövidebb, könnyebben kezelhető videókba szétszedni, hogy bármikor vissza tudj nézni egyet-egyet.

4. Közösségi média és SEO

5. Hogyan építs fel egy pozitív közösséget?
A következőkben megnézzük, hogy hogyan építs fel és tarts meg egy pozitív közösséget a közösségi médiában. Meg fogod érteni, hogy mit is jelent az, hogy pozitív közösség, miért elengedhetetlenül fontos ez az általad képviselt vállalkozás számára, és természetesen konkrét tippeket is fogsz kapni, amivel ezt el fogod tudni érni, és meg is fogod tudni tartani. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

6. Dizájn alapok
A sikeres közösségi média kommunikációhoz nem kell grafikusnak lenned. Van viszont néhány alap dolog, amit nagyon könnyû megérteni-megtanulni, és ezek használatával sokkal esztétikusabb lesz a közösségi média megjelenésed. Ezeket fogjuk venni a következõkben. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

7. Facebook
Elsőként nézzük a Facebookot, mint “a” közösségi média felületet Magyarországon, és talán még sok helyen a világban. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

8. Pinterest
A Pinterestet a tapasztalatom szerint méltánytalanul elhanyagolják Magyarországon, amikor közösségi médiáról beszélnek, vagy amikor cégek közösségi média kommunikációt építenek. Pedig a Pinterest nagyon sok lehetőséget tartalmaz akár kisebb, akár nagyobb vállalkozások számára. Nem csak rengetegen használják (tehát sok embert lehet vele elérni), de a YouTube-on kívül az egyetlen közösségi média csatorna, ahol passzív módon is lehet látogatókat szerezni (vagyis nem csak akkor jelensz meg, ha folyamatosan aktív vagy). A Pinterest kommunikáció részleteit fogjuk megnézni a továbbiakban. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

9. Instagram
Korunk egyik legmeghatározóbb közösségi média csatornája lett az Instagram. Részben divat rajta lenni, részben elvárás, részben pedig természetesen hasznos is tud lenni üzleti értelemben is. Ebben a részben megnézzük, hogyan alakíts ki egy Instagram fiókot, és hogyan tedd sikeressé. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

10. YouTube
Ha engem kérdezel, aki ma sikeres akar lenni online, és a leghatékonyabban akarja kihasználni a különböző közösségi médiák adta lehetőségeket, az nem hagyja ki a YouTube-ot. Hogy ez miért van így, és hogyan lehet egy vállalkozás számára eredményt elérni a YouTube-on, azt a következőkben fogjuk megnézni. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

KMM Alapképzés ellenőrző feladatok

11. Közösségi média menedzser haladó rész
Megjegyzés Ha csak az alapképzést rendelted meg, de szeretnéd a haladó részt is, akkor írj egy emailt ezzel kapcsolatban a megrendeles@honlaprafel.hu email címre.

12. Facebook eredmények fizetett hirdetésekkel
Az egyik legismertebb, legelterjedtebb közösségi média csatorna a Facebook, és egyben ma ez az egyik legnagyobb online hirdetési platform is. Ráadásul itt a leginkább igaz az, hogy ma már nagyon kevés lehetőséged van pusztán organikusan eredményeket elérni, szinte kötelező hirdetésre költeni, ha valóban szeretnél a célpiacodhoz eljutni akár csak a posztjaiddal vagy az oldaladdal. A következőkben a Facebook hirdetési felület használatát, és kifejezetten a közösségi média elérés javítását szolgáló, PR jellegű hirdetéseket fogjuk megnézni. Ezek a videók a Facebook hirdetési képzésemből valók. A Facebook hirdetési felület szó szerint akár hetente változik, ezért bizonyos esetekben amikor te kipróbálod, lehet, hogy picit másképp fog kinézni. A fő működési elv és a lényegesebb pontok azonban változatlanok. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

13. YouTube eredmények fizetett hirdetésekkel
A YouTube esetében főleg a nézettség, kisebb mértékben a feliratkozói létszám növelésének egyik módja a fizetett hirdetések alkalmazása. Természetesen az, hogy ezt milyen esetben érdemes alkalmazni, nagyon függ a csatorna céljától, de szakmai csatornáknál – amiről ez az anyag elsődlegesen szól – abszolút logikus és helyes lehet bizonyos videók esetében nemcsak magát a nézettséget növelni hirdetéseken keresztül, de egyben így pénzért eljuttatni a videónkat, az üzenetünket a célcsoporthoz. A technikai háttér Mivel a YouTube a Google tulajdonában van, a YouTube videók hirdetése a Google hirdetési felületén, az Ads alatt történik. Ráadásul én azt figyeltem meg, hogy a sikeres YouTube videós hirdetésnél nem is maga a hirdetés a legnagyobb kihívás, hanem az előzetes beállítástok – például a megfelelő célközönségek létrehozása. A következőkben megnézzük ezért első lépésben, hogy hogyan állítsd be a Google Adset, hogy képes legyél videós hirdetéseket sikeresen futtatni. Második lépésben pedig természetesen maguknak a hirdetéseknek a létrehozását, ezek elemzését is átvesszük. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

14. LinkedIn
A LinkedIn egy nagyon speciális közösségi média, de mindenképpen közösségi média. Nemcsak egy közösségi média szakembernek, de igazából minden vállalkozónak ismernie, és legalább kis mértékben használnia is kellene. Ha neked vagy az ügyfelednek szakmai hírnevet, hitelességet kell felépíteni, akkor a LinkedInt nem hagyhatod ki. Ennek részleteit és hogyanját fogjuk megnézni a következő részben. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

15. Twitter
Bizonyos területeken az egyik legelsikeresebb, Magyarországon kevésbé használt közösségi média felület a Twitter. Angol nyelven kihagyhatatlan, magyar nyelven eldöntendő, hogy valakinek fönt kell-e lennie a Twitteren vagy sem. De közösségi média menedzserként egy dolgot bizotsn elmondhatunk: ismerned kell a Twittert és a működését legalább alapszinten. Ebben a részben megnézzük, hogyan alakíts ki egy Twitter fiókot, és hogyan működtesd. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

16. Snapchat
A következőkben a Snapchatről lesz szó, ami talán a legkevésbé ismert, valószínűleg online marketingesek vagy PR szakemberek között a legkevésbé használt közösségi média csatorna Magyarországon. Hogy számodra vagy az ügyfeled számára érdemes-e vele foglalkozni, remélem ezt is sikerül egy kicsit rendbetenni a következő anyagokban, mint ahogy azt is, hogy alapszinten hogyan használd a Snapchatet. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

17. Közösségi média stratégia
A sikeres közösségi média jelenléthez elkerülhetetlen egy jó stratégia kialakítása. Ráadásul Közösségi média szakemberként a te sikered is nagy mértékben múlni fog azon is, hogy mennyire vagy képes eredményes stratégiát kialakítani az ügyfeleidnek. A következőkben megnézzük, hogyan érdemes kialakítani egy hatékony közösségi média stratégiát, illetve adok néhány konkrét tippet is ehhez. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

18. Közösségi média terv
A sikeres és folyamatos közösségi média jelenlét másik kulcspontja a stratégián kívül egy jól összeállított terv. Sőt, azt látom, hogy különösen amikor már egy külön – belső vagy külső – munkatárs kezeli a közösségi médiát, akkor egy jól összerakott terv nélkül már el sem képzelhető a kommunikáció. Tehát közösségi média szakemberként elkerülhetetlen, hogy minden általad kezelt csatornára rendelkezz egy ilyen tervvel. Ebben fogok a következő anyagokban segíteni. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

19. Automatizálás
Manapság szinte minden online jelenléttel kapcsolatban az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés az automatizálás, és nincs ez másként a közösségi média kommunikációval sem. Ezzel kapcsolatban van jó és rossz hírem is. A jó hírem az, hogy valamilyen szinten lehet és kell is automatizálni – de talán nem úgy, ahogy azt elsőre gondolnád. A rossz hír viszont, hogy egy sikeres közösségi média kommunikációt nem lehet 100%-ban gépekre bízva automatizálni. Bár persze kérdés, hogy ez kinek rossz hír, hiszen például egy ilyen megoldás a közösségi média menedzsereket vagy a közösségi médiával foglalkozó munkatársakat teljesen feleslegessé tenné… Hogy mit és hogyan tudsz sikeresen automatizálni, vagy mit érts sikeres automatizáció alatt, ezeket nézzük meg a következő anyagokban. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

20. Közösségi média menedzser vállalkozás felépítése
Befejezésül szeretnék neked néhány gyakorlati tippet adni, hogy hogyan építs fel egy közözzési média vállalkozást. Többek között ügyfélkezelési és ügyfélszerzési tippeket fogunk megnézni ezekben az anyagokban. Kattints tovább, ezen az aloldalon nincs videó.

KMM Haladó képzés ellenőrző feladatok

Online találkozó 2022.01.19.

Online találkozó – 2023.03.22.

Student Ratings & Reviews

4.0
Total 1 Rating
5
0 Rating
4
1 Ratings
3
0 Rating
2
0 Rating
1
0 Rating
SH
2 év óta
Alapos, de néha keresgélni kellett mi hol van, mert az online platformok változtak. Ennek ellenére hatalmas tudást és átfogó képet ad, mindenkinek ajánlom.