Tájékoztató az adatok továbbításáról

Mivel ez egy bejelentéshez kötött, államilag elismert képzés, ami a Felnőttképzési törvény hatálya alá tartozik, ezért adatszolgáltatási kötelezettségünk van (Fktv. 15. § (1) a) pont). Az alábbi űrlapon lévő adatok megadása minden esetben kötelező a felnőttképzési szerződés megkötéséhez. Ezek az adatok szükségesek ahhoz is, hogy a képzés elvégzése után tanúsítványt tudjunk kiállítani a nevedre.

Lehetőséged van azonban arra, hogy adataid továbbítását megtiltsd. Ebben az esetben adataid egy részét nem továbbíthatjuk a felnőttképzési államigazgatási szervnek. Fontos azonban tudnod, hogy amennyiben megtiltod adataid továbbítását, akkor nem áll módunkban a képzés elvégzése után hivatalos tanúsítványt kiállítani. A tiltási kérelmet írásban, vagy a Ptk. 6:7. § (3) bekezdése szerinti módon jognyilatkozat által teheted meg. Amennyiben élnél ezzel a lehetőséggel, kérlek keress meg minket a regisztráció után elérhetőségeink egyikén (lásd a Kapcsolat menüben).

Az adattovábbítás megtiltása ugyanakkor nem terjed ki az adataid OH (Oktatási Hivatal) felé történő továbbítására az oktatási azonosító megadása céljából, ez az adattovábbítás ugyanis nem tiltható meg. Ugyanis, ha nem rendelkezel még oktatási azonosító számmal, akkor a többi megadott adat alapján kapsz egyet az Oktatási Hivatalból (ezzel neked semmi dolgod, mi intézzük).